Jom Jadikan Saham sebagai LIfestyle Korang

475

Semua orang patut mempunyai ilmu berkaitan saham, lagi-lagi zaman sekarang makin lama nilai duit makin mengecil, itu pentingnya kita melabur di mana-mana saham, tak kisahlah saham defensif, saham kitaran dan saham spekulatif.

Lepas dah ada ilmu, takkan nak simpan je ilmu tu kan? Apa kata korang gunakan ilmu saham tu sebagai side income. Ingat!! SIDE INCOME bukan MAIN INCOME. Kenapa bukan main income? Market always unpredictable. Saham boleh tiba-tiba naik sampai ke puncak dan tiba-tiba juga boleh jatuh sampai boleh buat korang nangis tepi bucu katil.

Kelebihan saham, korang boleh trade dimana-mana sahaja dan di mana jua anda berada, hanya menggunakan smartphone je mudahkan? Pelaburan saham boleh dimulakan dengan modal yang kecil, berbeza dengan pelaburan-pelaburan lain contohnya seperti pelaburan hartanah jika korang ,hanya mempunyai modal sebanyak RM 5,000.00, memang tak lepas lah dengan modal sebanyak tu je. Okay mungkin korang boleh melabur pada unit trust tetapi mungkin akan mengambil masa yang lama untuk mendapatkan keuntungan kerana pelaburan unit trust itu adalah untuk medium to long term. Mungkin korang akan kata,

Main kripto tak perlukan modal yang besar

Yes! Betul, untuk melabur di kripto korang tidak memerlukan modal yang banyak TETAPI Kripto sangat volatile disebabkan market baru.

So apa je yang boleh dengan berbekalkan modal yang kecil? Melaburlah pada pasaran saham kerana ia boleh memberikan keuntungan yang singkat berbanding dengan unit trust dan juga property, sebagai contoh korang melabur dalam pelaburan hartanah, takkan dalam 5-6 bulan kemudian korang nak jual balik aset korang kan?

Tetapi dengan pasaran saham ia mampu untuk mendapatkan keuntungan dalam masa yang singkat. Korang boleh jadikan pelaburan saham sebagai side income, ia sangat sesuai untuk mereka yang sibuk bekerja atau mempunyai perniagaan sendiri, ini kerana trade saham sangat fleksibel dan mudah, lebih lebih lagi mereka yang ada ilmu dalam pasaran saham. Bayangkan siapa je yang nak bagi korang RM 100-RM500 sebulan? So gunakan peluang yang korang ada dari situ korang boleh menambah pendapatan malah boleh tampung lifestyle korang. Gunakan keuntungan saham untuk membeli kemahuan korang seperti telephone baru ataupun modify kereta ke. Duit dari main income korang tu boleh jadikan sebagai sumber untuk bayar komitmen dan juga barang-barang keperluan korang.

Candle pembalikan dagangan di mana aliran harga meneruskan aliran utama selepas pembalikan. Itu adalah persediaan yang cenderung berfungsi dengan baik (berdagang dengan arah aliran harga utama).

TERBONGKAR AKHIRNYA

 RAHSIA 71,618+ SUPERSCALPER  JANA JUTAAN USD SETIAP HARI 

Biar Kami Bantu dengan Ebook Teknik Hollygrail Maruwave®️ yang dikaji dan backtest selama 5 tahun

Terbukti dan telah berjaya membantu lebih 14,000 pelabur global di seluruh Malaysia!

Dapatkan sekarang di Ebook Maruwave Analysis   

Pastikan anda hanya melabur dalam instrumen yang selamat seperti SAHAM ataupun OPTION seperti yang di ajar didalam www.goldensop.com dengan menyediakan kaedah terbaik untuk menimba pengalaman untuk permula dengan modal yang kecil dan bersesuaian dengan risiko pelaburan. Berminat untuk tahu lanjut? Klik pautan ini  www.goldensop.com 

Penafian : Pendedahan ini adalah untuk tujuan pendidikan dan pengatahuan sahaja

Penulis : Fatin