Asas | White Candlestick

348

White Candlestick itu apa?

White candlestick menggambarkan tempoh di mana harga telah ditutup pada tahap yang lebih tinggi daripada harga dibuka. Ia adalah satu titik pada carta candlestick yang mewakili sebagai bullish trend. Pada sesetengah chart, candlestick atas mungkin akan berwarna hijau, dan berbeza dengan candle berwarna merah yang menujukkan harga penutupan yang lebih rendah daripada tempoh sebelumnya. Biasanya, candlestick akan menunjukkan open, high, low dan close untuk tempoh masa tertentu seperti mingguan, harian, setiap jam, dan lain lain. White candlestick mewakili peningkatan positif dalam harga sekuriti pada tempoh masa yang diperhatikan.

White candlestick bertindak sebagai kesinambungan 51% daripada masa, yang dianggap rawak, namun ia sering muncul. Kedudukan kekerapan ialah 4 daripada 103 candle, di mana 1 adalah paling kerap. Pergerakan selama 10 hari berada di bawah senarai, berada di kedudukan 68, jadi white candle tidak membawa kepada pergerakan yang kuat.

White Candlestick: Keputusan Penting

Prestasi teori: Pembalikan atau penerusan (keragu-raguan)

Prestasi yang diuji: Kesinambungan 51% sepanjang masa

Kedudukan kekerapan:

Kedudukan prestasi keseluruhan: 68

Peratusan terbaik mencapai sasaran harga: 81% (pasaran menaik, pecahan naik)

Pergerakan purata terbaik dalam 10 hari: -4.82% (pasaran menurun, pecahan menurun)

Kedudukan prestasi 10 hari terbaik: 35 (pasaran menurun, pecahan menurun)

Semua kedudukan adalah daripada 103 corak candlestick dengan prestasi terbaik kedudukan 1. “Terbaik” bermaksud penarafan tertinggi daripada empat kombinasi pasaran kenaikkan/penurunan, penembusan naik/turun.

White Candlestick: Perbincangan

Seperti yang dinyatakan dalam pengenalan, white candle bertindak secara rawak, cenderung ke arah kesinambungan hanya 51% daripada masa. Ia sering berlaku, menduduki tempat keempat daripada 103 candle tetapi kedudukan prestasi keseluruhan adalah lebih teruk daripada senarai pertengahan: 68.

White candle memenuhi sasaran peraturan ukuran 81% pada setiap masa (iaitu ketinggian candle yang ditambahkan pada bahagian atas atau ditolak daripada bahagian bawah candle, bergantung pada arah pecahan). Langkah terbaik berlaku dalam pasaran menurun selepas penembusan menurun. Purata penurunan dalam tempoh 10 hari selepas pelarian ialah 4.82%, meletakkannya 35 di mana 1 adalah yang terbaik. Itu bukanlah kedudukan yang buruk, tetapi corak candle berprestasi terbaik menunjukkan penurunan secara purata lebih 6%.

White Candlestick: Garis Panduan Pengenalan

Ciri- ciriPerbincangan
Bilangan garisan candleSatu
Aliran harga yang membawa kepada corakTidak dinyatakan  
KonfigurasiCandle ketinggian purata dengan badan putih dan bayang lebih pendek daripada badan.

White Candlestick: Contoh

Carta harian FDX menunjukkan dua white candle, satu di A dan satu lagi di B. Ia bersaiz sederhana, putih, dengan bayang-bayang atas dan bawah lebih pendek daripada badan.

White candle A berlaku dalam aliran menurun hanya dua hari sebelum bahagian bawah. Candle B berlaku dalam aliran menaik selepas beberapa siri puncak berputar menyerlahkan keraguan selepas pergerakan menaik yang kuat. Jurang harga lebih tinggi selepas white candle, mencadangkan semangat yang diperbaharui untuk saham, tetapi itu adalah jangka pendek. Harga runtuh pada awal April, mendapat sokongan di bahagian atas white candle.

TERBONGKAR AKHIRNYA

 RAHSIA 71,618+ SUPERSCALPER  JANA JUTAAN USD SETIAP HARI 

Biar Kami Bantu dengan Ebook Teknik Hollygrail Maruwave®️ yang dikaji dan backtest selama 5 tahun

Terbukti dan telah berjaya membantu lebih 14,000 pelabur global di seluruh Malaysia!

Dapatkan sekarang di Ebook Maruwave Analysis  

Penafian: Penulisan sumber dari thepatternsite.com

Penafian : Pendedahan ini adalah untuk tujuan pendidikan dan pengatahuan sahaja

Penulis : Fatin