Asas | Short Black Candle

373

Anda mungkin fikir bahawa Short Black Candle ni banyak seperti ikan di pasar, tetapi malangnya ia adalah corak yang jarang sekali berlaku. Dengan menggunakan empat pangkalan data yang memegang 4.7 juta talian candle, hanya 5,593 daripadanya, masih banyak, tetapi tidaklah hampir berpuluh-puluh ribu yang dijangkakan.

Short Black Candle tidak mempunyai apa-apa yang luar biasa. Ia bertindak sebagai reversal hampir secara rawak, dan harga tidak mengikut aliran jauh selepas breakout.

Short Black Candle: Keputusan Penting

Prestasi teori: Pembalikan atau penerusan

Prestasi yang diuji: Pembalikan 52% sepanjang masa

Kedudukan kekerapan: 50

Kedudukan prestasi keseluruhan: 66

Sasaran harga pertemuan peratusan terbaik: 95% (pecah pecahan)

Pergerakan purata terbaik dalam 10 hari: 3.61% (pasaran menurun, penembusan naik)

Kedudukan prestasi 10 hari terbaik: 49 (pasaran menurun, pecahan naik)

Semua kedudukan adalah daripada 103 corak candlestick dengan prestasi terbaik kedudukan 1. “Terbaik” bermaksud penarafan tertinggi daripada empat kombinasi pasaran kenaikkan/penurunan, penembusan naik/turun.

Short Black Candle: Perbincangan

Kadar pembalikan 52% ialah yang dipanggil hampir rawak, bermakna anda mungkin tidak akan dapat memberitahu arah breakout lebih awal. Peringkat kekerapan ialah 50, hampir di tengah-tengah 103 jenis candle yang dilihat. Prestasi harga dalam tempoh 10 hari meletakkannya di kedudukan 66, juga jauh di bawah senarai prestasi terbaik.

Memandangkan candle adalah pendek, arah aliran harga selepas pecahan hampir selalu memenuhi sasaran peraturan ukuran (masing-masing ketinggian candle ditambah/ditolak daripada harga pecahan naik/turun). Pergerakan terbaik selepas penembusan dalam tempoh 10 hari akan datang purata hanya 3.61%, iaitu jauh di bawah 6% hingga 9% yang ditunjukkan oleh pemain terbaik dan ia meletakkan kedudukan pada 49.

Short Black Candle: Garis Panduan Pengenalan

Ciri- ciriPerbincangan
Bilangan garisan candleSatu
Aliran harga yang membawa kepada corakTidak dinyatakan  
KonfigurasiCari Short Black Candle dengan bayang-bayang (atas dan bawah) yang lebih pendek daripada ketinggian badan.

Lilin Hitam Pendek: Contoh

Sumber imej: thepatternsite.com

Carta menunjukkan Short Black Candle pada skala harian dengan pecahan menurun. Candle muncul sebagai sebahagian daripada jejak semula aliran menaik. Mengambil pandangan yang lebih luas, kedudukan candle dalam landskap harga sekeliling mengingatkan pada corak candle Mat Hold. Dua hari sebelum Short Black Candle di A ialah candle putih tinggi diikuti oleh beberapa candle yang menjejaki semula aliran menaik itu dan kemudian dua candle putih tinggi meneruskan pergerakan menaik. Walaupun pegangan tikar Mat Hold adalah candle lima baris, jenis corak pergerakan ke atas yang diukur ini nampaknya sentiasa menarik perhatian. Mereka mewakili langkah jangka pendek yang baik.

TERBONGKAR AKHIRNYA

 RAHSIA 71,618+ SUPERSCALPER  JANA JUTAAN USD SETIAP HARI 

Biar Kami Bantu dengan Ebook Teknik Hollygrail Maruwave®️ yang dikaji dan backtest selama 5 tahun

Terbukti dan telah berjaya membantu lebih 14,000 pelabur global di seluruh Malaysia!

Dapatkan sekarang di Ebook Maruwave Analysis   

Penafian: Penulisan sumber dari Investopedia dan thepatternsite.com

Penafian : Pendedahan ini adalah untuk tujuan pendidikan dan pengatahuan sahaja

Penulis : Fatin