Asas | Short White Candle

356

Nama candlestick ini menerangkan penampilannya: pendek dan putih. Ia bertindak sebagai pembalikan kira-kira 52% daripada masa dan ia adalah perkara biasa dengan kedudukan frekuensi 54. White candle menggambarkan tempoh di mana harga telah ditutup pada tahap yang lebih tinggi daripada semasa ia dibuka. Ia adalah satu titik pada carta candle yang mewakili tempoh kenaikan harga.

Short candle ialah candle pada chart yang memiliki badan yang pendek. Corak satu bar ini berlaku apabila terdapat perbezaan kecil antara harga pembukaan dan harga penutupan dalam tempoh tertentu. Panjang bayang-bayang atas dan bawah mewakili tinggi dan rendah untuk tempoh tersebut iaitu dengan tidak membuat perbezaan dalam menentukan lilin garis pendek. Dalam erti kata lain, short candle mungkin mempunyai julat tinggi dan rendah yang lebar atau sempit untuk tempoh tersebut tetapi akan sentiasa mempunyai julat buka dan dekat yang sempit.

Short candle secara amnya memberi isyarat bahawa pasaran sedang menyatu dengan pergerakan harga yang kecil. Tetapi ia mungkin mempunyai makna yang berbeza bergantung pada tempat ia berlaku dalam carta harga.

Short White Candlestick: Keputusan Penting

Prestasi teori: Pembalikan atau penerusan (keragu-raguan)

Prestasi yang diuji: Pembalikan 52% sepanjang masa

Kedudukan kekerapan: 54

Kedudukan prestasi keseluruhan: 85

Peratusan terbaik mencapai sasaran harga: 95% (pasaran menaik, pecahan naik)

Pergerakan purata terbaik dalam 10 hari: -2.62% (pasaran menurun, pecahan menurun)

Kedudukan prestasi 10 hari terbaik: 61 (pasaran menaik, pasaran menurun)

Semua kedudukan adalah daripada 103 corak candlestick dengan prestasi terbaik kedudukan 1. “Terbaik” bermaksud penarafan tertinggi daripada empat kombinasi pasaran kenaikkan/penurunan, penembusan naik/turun.

Short White Candlestick: Perbincangan

Secara teori, Short White Candle tidak boleh membuat keputusan antara reversal atau penerusan arah aliran yang sedia ada. Di dunia nyata, ia berfungsi sebagai pembalikan 52% daripada masa, yang hampir dengan keraguan teori.

Candle muncul kurang kerap daripada yang anda fikirkan, berada pada kedudukan 54 (pertengahan ke bawah senarai 103 corak candle). Sebaik sahaja harga keluar dari candle (tutup sama ada di atas atau di bawah bahagian bawah candle), maka harga tidak bergerak jauh. Penurunan dalam pasaran menurun hanya 2.62%, jauh di bawah pergerakan 6% yang dijaringkan oleh pemain teratas. Kedudukan prestasi keseluruhan ialah 85, iaitu lemah. Namun begitu, kualiti yang boleh ditebus ialah harga hampir selalu memenuhi sasaran peraturan ukuran (masing-masing ketinggian candle ditambah atau ditolak daripada harga pecahan untuk pecahan naik/turun). Prestasi terbaik sepanjang 10 hari berada pada kedudukan 61 yang suram, di mana 1 adalah yang terbaik.

Short White Candlestick: Garis Panduan Pengenalan

Ciri- ciriPerbincangan
Bilangan garisan candleSatu
Aliran harga yang membawa kepada corakTidak dinyatakan  
KonfigurasiLilin pendek dengan bayang-bayang lebih pendek daripada badan.

Short White Candlestick: Contoh

Sumber imej: thepatternsite.com

Tiada siapa yang mengambil berat tentang Short White Candle, tetapi mereka membayangkan bahawa permintaan belian atau tekanan jualan semakin berkurangan. Sehari sebelum Short White Candle muncul di A, long White Candle tercetak pada carta, mencadangkan pergerakan yang kuat sedang dijalankan. Apabila Short White Candle menunjukkan, Bull and Bear hampir sama rata, tetapi Bull menang kerana candle berwarna putih dan bukan hitam. Dalam kes ini, jurang kecil membuktikan permintaan belian yang menjanakan saham lebih tinggi tetapi saiz candle yang pendek adalah petunjuk kepada kemungkinan reversal.

Itu berlaku sehari kemudian apabila bayang atas yang tinggi mencucuk keluar dari candle seterusnya. Harga menurun selama beberapa hari selepas itu.

TERBONGKAR AKHIRNYA

 RAHSIA 71,618+ SUPERSCALPER  JANA JUTAAN USD SETIAP HARI 

Biar Kami Bantu dengan Ebook Teknik Hollygrail Maruwave®️ yang dikaji dan backtest selama 5 tahun

Terbukti dan telah berjaya membantu lebih 14,000 pelabur global di seluruh Malaysia! Dapatkan sekarang di Ebook Maruwave Analysis   

Penafian: Penulisan sumber dari Investopedia dan thepatternsite.com

Penafian : Pendedahan ini adalah untuk tujuan pendidikan dan pengatahuan sahaja

Penulis : Fatin