3 TIPS MENJADI TRADER PROFITABLE

82

Dalam dunia trading ni untuk jadi seorang trader yang profitable adalah perkara yang diinginkan oleh orang ramai, betul tak ??

Tapi tak semua trader dapat mencapai perkara tersebut. Banyak yang merasa putus asa dan hilang semangat ketika hadap kegagalan. So kalini min nak berkongsi dengan anda semua beberapa tips yang dapat membantu kita untuk menjadi seorang trader yang padu.

  1. Follow the rules

    ➡️Salah satu benda yang paling penting dalam trading adalah mengikuti aturan-aturan dan tatacara trading yang telah ditetapkan.

    ➡️Dua rules yang perlu anda ikuti adalah:
    a) Tetapkan Golden Rules

    b) Jangan mengambil risiko yang tidak perlu

    2. Tengok Daily Chart

    ➡️Kalau anda nak tahu trader dulu mereka trade guna chart Daily dan sebab itu jugala mereka dapat hold position lama. Tambahan lagi, Daily chart kurang noise.
    ➡️Bagi sebahagian trader, trend trading harian ini adalah resipi turun temurun yang memiliki peranan yang sangat penting dalam kejayaan trading anda.

    3. Ubah Mentaliti

    ➡️Mentaliti yang negatif merupakan salah satu faktor yang tidak elok kepada seorang trader yang ingin berjaya. Jika anda ingin berhasil dalam trading, anda perlu mengubah mentaliti menjadi lebih positif.
    ➡️Kalau bulan tu harga bergerak slow disebabkan faktor ekonomi, tegangan geopolitik dan sebagainya JANGAN PAKSA‼️ trading anda dengan letak order.

    Nak jadi seorang trader yang profitable tidaklah mudah, tapi bukan bermaksud tak boleh ye. Kalau anda ikut rules dan tips yang min dah kongsi, anda akan nampak hasilnya?.

    Don’t Give up !

    Penafian : Sumber dari Bernama
    Penafian: Pendedahan ini adalah untuk tujuan pendidikan dan pengetahuan sahaja
    Penulis : Azrina Noorsam

    Berminat untuk join Komuniti Trading Scalper No 1 Di Malaysia? Jom join Telegram Channel untuk Tips dan Info semasa mengenai SuperScalper
    https://t.me/+ICnBSih70bA1MTI1