Bearish Belt Hold Candlestick

770

Bearish Belt Hold Candlestick ialah opening black marubozu candlestick dalam aliran menaik. Teori candle mengatakan bahawa penahanan Bearish Belt Hold sepatutnya bertindak sebagai pembalikan penurunan (bearish reversal) , dan ia berlaku — 68% daripada masa dalam pasaran menaik (Bull market). Ia bukan sahaja berprestasi hebat, tetapi anda boleh menemuinya di mana mana (bermakna ia banyak). Walaupun harga akan berbalik dengan kerap selepas candle muncul, harga biasanya tidak turun jauh seperti yang dibuktikan oleh kedudukan prestasi keseluruhan.

sumber imej: Google

Bearish Belt Hold: Keputusan Penting

Prestasi teori: Pembalikan menurun (bearish reversal)

Prestasi yang diuji: Pembalikan menurun (bearish reversal) 68% sepanjang masa

Kedudukan kekerapan: 19

Kedudukan prestasi keseluruhan: 63

Peratusan terbaik mencapai sasaran harga: 75% pasaran menaik (bull market), pecahan naik (bull market)

Pergerakan purata terbaik dalam 10 hari: 4.58% pasaran menurun (bear market), penembusan naik (bull market)

Kedudukan prestasi 10 hari terbaik: 33 pasaran menaik (bull market), pecahan naik (bull market)

Semua kedudukan adalah daripada 103 corak candlestick dengan prestasi terbaik kedudukan 1. “Terbaik” bermaksud penarafan tertinggi daripada empat kombinasi pasaran kenaikkan(bull market)/pasaran menurun (bear market), penembusan naik/turun.

Bearish Belt Hold: Perbincangan

Seperti yang ditunjukkan oleh keputusan penting (lihat di atas), corak itu berkelakuan dalam realiti (diuji dalam makmal) seperti yang berlaku dalam teori. Harga membalikkan aliran menaik 68% pada masa itu, yang merupakan persembahan kukuh. Kedudukan kekerapan ialah 19, bermakna ia adalah candle yang banyak, tetapi kedudukan prestasi keseluruhan hanyalah 63. Itu tidak mengerikan, tetapi ia menunjukkan bahawa langkah selepas pergerakan tidak berjumlah banyak. Malah, langkah terbaik pada hari-hari mendatang ialah kira-kira 4.6% di mana prestasi cemerlang ialah 6% hingga 9%, dan, anehnya, angka 4.6% berlaku semasa pasaran menurun selepas penembusan menaik.

Kedudukan prestasi tertinggi (bermaksud persembahan terbaik) ialah 33, dan itu berlaku dalam pasaran kenaikan harga selepas penembusan ke atas. Penembusan naik ialah apabila harga ditutup di atas bahagian atas candlestick. Memandangkan candle ini sepatutnya bertindak sebagai pembalikan, Bearish Belt Hold berprestasi terbaik adalah yang bertindak sebagai corak kesinambungan, bukan pembalikan.

Bearish Belt Hold: Garis Panduan Pengenalan

Ciri- ciriPerbincangan
Bilangan garisan candleSatu
Aliran harga yang membawa kepada corakke atas 
KonfigurasiHarga dibuka pada harga tinggi untuk hari itu dan ditutup berhampiran rendah, membentuk black candle tinggi, selalunya dengan bayang-bayang kecil yang lebih rendah.

Bearish Belt Hold: Contoh

Carta menunjukkan dua candlestick Bearish Belt Hold pada skala harian. Yang pertama, A, membentuk corak carta dua teratas Eve & Eve yang kecil (jika anda mengabaikan lembah cetek antara puncak C dan A), di mana Bearish Belt Hold berada di puncak kanan. Candlestick dengan tepat meramalkan kemerosotan dalam saham.

Belt Hold B memberitahu kita bahawa jejak semula ke atas aliran menurun telah tamat. Jenis reversal candle ini yang terbentuk pada puncak jejak semula terhadap arah aliran semasa (dalam kes ini, arah aliran jangka panjang adalah menurun dan candle menandakan berakhirnya aliran menaik jangka pendek) cenderung berfungsi dengan baik. Jika anda sedang mencari trading setup, maka itulah yang perlu anda cari: candle untuk muncul di bahagian atas jejak semula terhadap arah aliran harga semasa.

Nak tahu lebih lanjut? tentang pelbagai teknik dalam pelaburan SAHAM ataupun OPTION? terdapat seminar kursus untuk anda memulakan perdagangan. Kelas 100% PERCUMA diberi kepada pelabur baru, hanya dengan mendaftar di www.goldensop.com

Penafian: Penulisan sumber dari thepatternsite.com

Penafian : Pendedahan ini adalah untuk tujuan pendidikan dan pengatahuan sahaja

Penulis : Fatin